maanantai 10. tammikuuta 2011

Hyvä ja viisas kirja. Valaisevia harjoituksia. Kirjoittaja on itse kokenut syvän masennuksen, joten kirjan ajatukset tuntuvat todellisilta ja auttavat lukijaa.

"Voimme löytää uudelleen elämänilon ja mielekkyyden, jotka eivät olleet koskaan kadonneetkaan, ainoastaan peittyneet näkyvistämme.

Depression syvyyksistä löytyvä maailma voi olla yhtä ihmeellinen kuin se todellisuus, jonka Liisa löysi pudottuaan kaniinin kolon läpi Ihmemaahan; pelottavan ja samalla hämmentävän kaunis maailma.

Voisitko muodostaa uudenlaisen mielikuvan depressiosi maisemasta? Sen sijaan että näkisit maiseman rumana, pelottavana ja uhkaavana paikkana, voitko kuvitella sen mielenkiintoiseksi tutkimuskohteeksi, paikaksi joka voi tarjota uusia mahdollisuuksia? Liitä tutkimusmatkaasi uteliaisuuden ja ihmetyksen tunne. Löytyykö tästä paikasta kauneutta? Voitko palata tältä tutkimusretkeltäsi mukanasi uusia tarinoita, kertomuksia seikkailuista ja ihmeistä?"

2 kommenttia:

  1. En yleensä halua lukea masennukseen liittyvää. En ainakaan mitään itsehoito-oppaita, mutta tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    Tunnistan tuon että masennuksesta voi löytää kauneuttakin. Olen kokenut jotain sellaista.

    VastaaPoista
  2. Niin, minäkin tartuin tähän kirjaan zen-filosofian ja sen avaaman mielenrauhan takia.
    Itsekin pyrin löytämään surullisista asioista kauneutta...
    Jotenkin ilo, suru ja kauneus ovat yhtä, saman asian kääntöpuolia.

    VastaaPoista