sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sofi kirjoittaa tytöistä & oudosta elämästä

Räikeän pinkki kirja. Tarina tytöistä tykkäävistä tytöistä. Tunnelmia ja tuntemuksia nuoruudesta ja erilaisuudesta elämässä, jota värittävät mielenterveyden häiriöt. Kun ihmisellä on vakava masennus tai paniikkihäiriö, elämä muuttuu kummalliseksi tai elää kummallista elämää, jota värittävät oudot kokemukset ja tuntemukset, joille ei tiedä nimeä.

Kirja avaa oven maailmaan, jossa ei tapahdu mitään. Päivät seuraavat toisiaan samanlaisina vuodesta vuosiin. Näyttää ulkopuolisen silmin pysähtyneen ja olemattoman elämän, jossa ajalla ja ulkopuolisella maailmalla ei ole mitään merkitystä. Epänormaalista tulee normaalia, kun ihminen linnoittautuu neljän seinän sisälle omiin mielenmaailmoihinsa käymättä koskaan  ovensa ulkopuolella. Jos on ystäviä, jotka käyvät kylässä tai pitävät yhteyttä puhelimitse, ei jää täysin ulkopuolelle, muutu ulkopuoliseksi ja nimettömänä näkymättömäksi. (nykyään on onneksi netti...).

Minkälaista on elämä lääkkeistä turtuneena samalla sohvalla istuen, nukkuen, syöden, juoden, katsoen tv:tä yksin tai ystävien kanssa?

Baby Jane ei anna vastausta siihen, miltä tämä kaikki tuntuu vaan ainoastaan näyttää, mutta jo se on tärkeää. On tärkeää tulla huomatuksi, sillä täysin yksin on vaikeaa elää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti